Kotona voi kasvattaa kauniita kukkia

Esittelemme tässä artikkelissa viisi kukkaa, joita sinäkin voit helposti kasvattaa kotona. On monia helppoja kukkia, joita voit kasvattaa sisällä tai ulkona ja miljoonia syitä, miksi sinun pitäisi!

Aivan kuten puutkin, kukat ovat hyviä ympäristölle. Ne puhdistavat ilmaa imemällä hiilidioksidia ja vapauttamalla happea. Istuttamalla kukat ulos, kukan juuret auttavat puhdistamaan vettä ja estämään eroosiota. Kukat tarjoavat ruokaa tärkeille pölyttäjille, kuten mehiläisille ja perhosille, ja ne voivat houkutella hyödyllisiä hyönteisiä, kuten leppäkerttuja, mikä vähentää vaarallisten kemiallisten lannoitteiden tarvetta. Kukat tuoksuvat, näyttävät kauniilta, jotkut jopa maistuvat herkullisilta, ja tutkimukset osoittavat kukat voivat parantaa mielialaa, luovuutta, tuottavuutta, henkistä selkeyttä, myötätuntoa sekä tukea paranemisessa, vähentää stressiä, ahdistusta ja kipua.

Tässä on 5 helppoa, vähän huoltoa vaativaa ja kauniita kukkia

1. Kosmos

Kosmos on herkkä, vaatii vähäistä ylläpitoa ja kauniit kukat, jotka kasvavat monissa väreissä. Korkeat lajikkeet soveltuvat parhaiten ulkona oleviin puutarhoihin, mutta pienemmät lajikkeet viihtyvät hyvin ruukuissa. Kosmos suosii täyttä aurinkoa ja voi sietää kuivia olosuhteita. Ne ovat upeita leikattuja kukkia järjestelyissä ja houkuttelevat ulkona puutarhoihin hyödyllisiä pölyttäjiä. Ne kasvavat helposti roudan jälkeen kylvetyistä siemenistä, toimivat hyvin jopa huonossa maaperässä ja ovat monivuotisia. Kosmokset ovat myös kuivuutta kestäviä.

2. Samettikukka (Tagetes Tenuifolia tai Calendula)

Samettikukka

Samettikukat ovat ihania, kirkkaita kultaisia, keltaisia ​​tai kuparivärisiä kukkia, joita voidaan kasvattaa ruukussa tai ulkona. Samettikukat vaativat myös hyvin vähän hoitoa, ja ne kukkivat pitkään – hyvin myös syksyllä. Ripottele siemeniä maaperään, peitä kevyesti ja anna varovasti vettä. Samettikukat suosivat täyttä aurinkoa ja voivat hoitaa harvoin kastelua. Lisäksi Samettikukat ovat tuholaisista vapaita kukkia, ja niitä käytetään usein kasvipuutarhoissa hyönteisten torjumiseksi. Hyönteisiä ja muita puutarhan hyökkääjiä hylkivä samettikukkien tuoksu on kuitenkin laimentunut hybridilajikkeissa, joten yritä aina kasvattaa orgaanisia samettikukkia aina kun se on mahdollista. Samettikukkien terälehdet voivat myös lisätä kirkkaita värejä ja mausteita salaatteihin tai voileipiin, ja terälehdet voivat lisätä upeaa sahramisävyä (mutta maku haihtuu kypsennettynä) riisiin.

3. Leijonankita (Antirrhinum majus)

Lapsille ja aikuisille tarkoitettu puutarhan suosikki, leijonankidat ovat hauskoja kukkia, jotka muistuttavat kiinalaisia ​​lohikäärmeitä, jotka avaavat leukansa, kun monimutkaiset terälehdet painetaan kevyesti sivulta. Leijonankidat tulevat melkein jokaisen värin lisäksi ja tekevät vaikuttavia, korkeita leikkauksia. Leijonankidat eivät kuitenkaan ole syötäviä, joten pidä ne salaattien ulkopuolella. Niitä on helppo kasvattaa sekä ruukuissa, että suoraan maaperässä, ja ne ovat erityisen kukkaisia myös viileämmällä säällä. Täysi aurinko osittain varjossa tekee niistä onnellisia, ja siemenet voidaan helposti painaa kevyesti maaperään. Leijonankidan siemenet itävät hyvin, jos ne on jäädytetty 48 tuntia ennen istutusta. Kylvä siemenet kevyesti maaperän päälle ja paina kevyesti alas.

4. Krassi (Tropaeolum majus)

Krassi on erittäin suosittu kukka, joka kasvaa ulkona, puutarhoissa, suurissa tai roikkuvissa ruukuissa niiden elinvoimaisen kukinnan, suuren tuoksun ja pippurisen, syötävien lehtien, kukkien ja siementen palkojen osalta. Ne kasvavat hyvin helposti, nopeasti ja jopa näyttävät mieluummin vähän laiminlyönnistä. Krassit ovat upeita kuin reunustavat kasvit, ja ne nousevat seiniin tai ylittävät rajojen yli. He pitävät auringosta, mutta voivat myös menestyä osittain varjossa. Krassit alkavat hyvin siemenestä, mutta yritä kylvää ne suoraan puutarhapenkkiin tai niiden lopullisiin ruukkuihin.Kuten useimpien kukkivien kasvien kohdalla, kuolleiden otsakkeiden tai haalistuneiden kukintojen poistaminen edesauttaa kukintoja.

5. Tuoksupielus (Lobularia maritima)

Tuoksupielus on ihana, matala maan pinnalla kasvava kukka, jossa on hunajavaniljainen tuoksu ja pienet, kompakti, valkoinen, violetti tai vaaleanpunainen kukinta. Tuoksupielus kasvaa erittäin hyvin kivien välissä tai muissa kasveissa, leveissä avoimissa puutarhoissa sekä roikkuvissa ruukuissa. Se suosii aurinkoa, mutta saattaa hieman kuumentua. Helppo kasvattaa siemenestä.