Mehiläispesän lisääminen puutarhaasi

On useita hyviä syitä miksi mehiläiset ovat niin kiireisiä. Noin 65 prosenttia kasvavista viljelmistä riippuu mehiläisten pölytyksestä ja eurooppalaiset mehiläiset (Apis mellifera) työskentelevät ympäri vuorokauden saavuttaakseen kaiken tämän työn.

Yksittäinen siirtokunta voi helposti sisältää 10 000–60 000 työskentelevää mehiläistä. Koska mehiläiset matkustavat jopa 10 km:n päässä kerätäkseen siitepölyä, niiden pölytyspalvelut ulottuvat puutarhan tai naapurustosi ulkopuolelle, mikä tarkoittaa, että takapihan mehiläispesä voi auttaa koko naapurustoa ja samalla tuottaen sinulle tuoretta hunajaa samanaikaisesti.

Aloittaminen

  Ensimmäinen askel on selvittää, onko mehiläisten kanssa työskenteleminen jotain, josta sinä pidät. Tekniikoiden, kuten kuinka usein kannattaa tutkia pesiäsi, mitä niistä kannattaa etsiä ja miten manipuloida pesiä hyvän hunajasadon osalta oppiminen on hyvin tärkeää. Sen lisäksi, että työskentelet mehiläispesän kanssa on tärkeää oppia, miten mehiläisyhteiskunta toimii tai miten pidät mehiläispesän terveenä ja tunnistat mehiläisyhteiskuntaa uhkaavan taudin. Jokaisen mehiläishoitajan on tiedettävä, miten havaita muun muassa esikotelomätä-tauti, joka on mehiläisten toukkiin tarttuva tappava tauti. Jokaisen mehiläishoitajan pitäisi myös tietää miten tärkeää on ilmoittaa havainneensa tämän taudin.Seuraava askel on selvittää paikallinen mehiläispolitiikka; jotkut eivät salli kaupunkien mehiläishoitoa, kun taas toiset asettavat raakoja lukumäärällisiä rajoituksia puutarhan koon mukaan. Sinun täytyy ostaa työkaluja, kuten puristimen, sekä suojavarusteita, pesän ja ydinkolonian kuningattaren ja työntekijöiden kanssa. Aika, joka kuluu ytimen pesäkkeen toimittamiseen, vaihtelee säästä riippuen. Mehiläispesät ovat parhaimmillaan takapihoilla kaukana jalankulkureiteistä, sekä muista kodin ympärillä olevista toiminta-alueista, kuten autotallista, grillistä tai uima-altaasta. On tärkeää sijoittaa pesä paikkaan, joka on kaukana ristivedoista ja jossa mehiläiset voivat saada auringonvaloa koko päivän. Varhain aamulla auringonpaiste on tärkein talvella, varsinkin viileässä lauhkealla alueella, jotta mehiläiset lämpenevät ja alkavat työskennellä aikaisin. Älä pidä pesiä pesulinjojen lähellä. Mehiläiset ovat siististi puhtaita ja tyhjentävät ja pudottavat kuolleita mehiläisiä ja toukkia pois pesästä. Pesien sijoittaminen betonin päälle auttaa myös hallitsemaan pieniä pesäkuoriaisia, jotka ruokkivat ja pilaavat hunajaa. Pienien pesäkuoriaisten toukat ryömivät ulos pesistä ja etsivät kosteaa maaperää, jossa ne koteloituvat. Betoni lämpenee auringossa ja auttaa kuivamaan kovakuoriaisia ​​ja antaa muurahaisille mahdollisuuden löytää ja syödä niitä.

Hunajan tuottaminen

Hunajan tuottaminen
Hunajan tuottaminen

  Parhaat mehiläishoitajat “huijaavat” mehiläisiä. Mehiläiset tuottavat tarpeeksi hunajaa ruokkiakseen koko mehiläisyhteiskunnan yli talven. Manipuloimalla kehysten määrää pesässä, hyvä mehiläishoitaja voi hallita pesäkkeen kokoa ja hunajan tuottoa. Luonnonvaraisessa pesässä kuningatar mehiläinen, joka on pesäkkeen suurin mehiläinen, voi vaeltaa ja munia munia vapaasti. Hallinnoidussa pesäkkeessä kuningatar mehiläinen on alemman tason sisällä ja täyttää “poikueen” laatikot. Ylipopuloidut mehiläisyhteiskunnat eivät toimi yhtä tehokkaasti kuin kontrolloidut mehiläisyhteiskunnat, joten toinen temppu on luoda enemmän tilaa lisäämällä ylimääräisiä laatikoita mehiläiskannan kausiluonteiseksi laajentamiseksi, joka huipentuu keväällä ja kesällä. Tämä stimuloi kuningatarta munimaan enemmän munia, kun hänen työntekijänsä tekevät enemmän hunajaa kevään ”hunajavirrassa”. Kultainen sääntö pesien tarkastuksessa on puhdistaa tai peittää vuotanut hunaja nopeasti vedellä, hiekalla tai sahanpurulla. Vuotanut hunaja rohkaisee naapuripesäkkeen mehiläisiä ryöstämään sitä, ne voivat tuoda mukanaan myös tuholaisia ​​tai sairauksia. Elinkaarensa loppupuolella työntekijä mehiläisen päätehtävänä on palvella erilaisia ​​rooleja pesässä, sen tehtävänä on muun muassa etsiä siitepölyä ruoaksi ja mesiä hunajan valmistamista varten.

Työntekijällä on tähän tarkoitukseen rakennetut korit jaloissaan, joihin se kerää siitepölyä kukista ja erityinen vatsa mesin säilyttämiseksi. Palattuaan pesään keräilijä mehiläinen toimittaa mesin hunajaa valmistaville mehiläisille, jotka siirtävät sen suusta suuhun, kunnes kosteuspitoisuus laskee. Tämä “hunaja” varastoidaan sitten kennoihin. Kun jokainen kenno on täytetty kypsytetyllä hunajalla, mehiläiset peittävät sen vahalla. Kun koko laatikko on täytetty, on aika asentaa “pakolevy”, jotta mehiläiset, jotka lähtevät pesästä eivät voi palata. Päivää myöhemmin, on sadonkorjuuaika.