Valitse oikeanlaisia kukkia lahjaksi

Kukkakimppu on oiva lahja viedä kylään, työpaikalle, antaa omalle kullalle tai valmistujaisjuhliin. Kukat tuovat kotiin väriä ja näyttävyyttä. Kun on vaikea keksiä lahjaa, jonka viedä, ehkä jollekin, jolla on jo kaikkea, niin kukkakimppu tai istutettava kukkanen on todella hyvä vaihtoehto. Se ei jää nurkkiin pyörimään vaan pääsee koristelemaan kotia ja tuo hyvää mieltä saajalleen.

Kukkia valitessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Eriväriset kukat viestivät eri ajatuksia ja tunteita. Toiset kukat vaativat enemmän hoitoa ja toiset säilyvät pienelläkin vaivannäöllä pitkään. On aina hyvä kiinnittää huomiota siihen, kenelle kukat on tarkoitus antaa. Onko se läheinen ihminen vai hieman kaukaisempi tuttavuus? Onko kyseessä todellinen viherpeukalo vai joku, jonka kukat aina tuntuvat kuolevan?

Kukkien värit ja tuoksut saavat aikaan erilaisia mielleyhtymiä erilaisissa ihmisissä. Toiset voivat kokea kukkien tuoman viestin hyvinkin voimakkaasti ja toiselle minkä tahansa näköiset kukat ovat vain osa koristusta. Kaikki värit eivät välttämättä sovi jokaiseen tilanteeseen ja tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Väärän väriset kukat väärässä tilanteessa voivat saada aikaan kiusallisenkin sekaannuksen.

Kukkien värien valitseminen

Valkoinen kukkakimppu kuvastaa usein herkkyyttä ja suuria tunteita. Vaikka valkoinen nähdäänkin usein pelkästään hautajaisten tai häiden värinä, ei se vie pois sen merkitystä myös muista tilaisuuksista. Valkoinen nähdään viattomuuden ja herkkyyden värinä. Kun se laitetaan kukkakimpun muotoon, se sopii erityisesti tuoreelle äidille tai mihin tahansa muuhun herkkään tilaisuuteen. Punainen on yleensä se perinteisin kukkakimpun värimaailma. Punainen kuvastaa rakkautta ja intohimoa. Se sopii kuitenkin moneen tilanteeseen, kuten myös joulukimpuksi. Voimakkaan punainen suuria tunteita herättävä kimppu ei kuitenkaan ole välttämättä paras valinta työpaikalle tai muuhun viralliseen tilaisuuteen. Omalle rakkaalle punaista loistava kimppu on täyden kympin valinta.

Tyylikäs sininen kuvastaa rauhaa, voimaantumista ja menetystä. Sitä tavataan myös usein hautajaisissa, mutta se sopii myös muihin tilaisuuksiin kuten miehelle annettavaksi. Violetti on myös jonkun verran haastava valinta kukkakimpuksi. Se kuvastaa salaperäisyyttä, luovuutta ja voimakkuutta. Sen valinnassa kannattaa käyttää malttia ja miettiä tarkkaan, kuka kimpun tulee saamaan. Kaikki ihmiset eivät pidä voimakkaan violetin sävyistä.

Oranssi ja keltainen ovat piristäviä värejä

Oranssi ja keltainen ovat piristäviä värejä, jotka kuvaavat luovuutta, leikkimielisyyttä ja innostuneisuutta. Ne sopivat hyvin lahjaksi muutenkin värikkäälle persoonalle tai päivän piristykseksi esimerkiksi flunssan keskellä. Ne antavat energiaa ja positiivisuutta koko tilaan. Oranssia ja keltaista kannattaa valita tilanteisiin, joissa tarvitaan rohkaisua, piristystä, voimia ja virtaa tai ihan vaan väsymyksestä eroon pääsemiseen. Vihreä väri sopii lähes mihin vain tilaisuuteen. Vihreä voi olla myös pidempiaikainen viherkasvi, joka elää kauemmin. Vihreä kuvastaa luonnonläheisyyttä, tasapainoa ja luovuutta. Se toimii hyvin tupaantuliaislahjana, sillä se tuo uuteen asuntoon energiaa ja hyvää henkeä.

Vinkkejä kukkien valintaan

Kukkakimpun tekeminen itse ei ole lainkaan vaikeaa. Se lisää kimpun tunnearvoa ja merkitystä saajalleen. Tällöin voit myös itse päättää minkälainen kimpusta tulee ja miten saat sen parhaiten kuvaamaan vastaanottajan luonnetta ja persoonaa. Kesäisin luonnonkukista saa aikaan kauniin ja näyttävän kimpun. Tällöin kukkia on tarjolla laaja valikoima suoraan ulkona poimittavaksi.

Mitä tummemmat värit ja voimakkaammat tuoksut, sen syvempi merkitys kukista heijastuu. Siksi tällaiset voimakkaat valinnat kannattaakin jättää mieluummin lähipiirin lahjoiksi. Nuorille sopivat hempeät ja pastelliväriset kukat kuvaamaan nuoruuden keveyttä. Kukkakimppu on ennen aikaan aina ojennettu vasemmalla kädellä. Se viesti sitä, että lahja tulee suoraan sydämestä. Kukkien määrällä kimpussa on myös ollut erilaisia merkityksiä, mutta ne ovat aikojen saatossa hieman jo menettäneet merkityksensä.